5 gode grunde til at vælge spotlamper

Hvad er spotlamper?

Spotlamper, også kendt som spots, er lamper med LED-pærer, som kan sættes på lofter og vægge. De er ofte justerbare, således at lyset kan rettes mod ønskede områder i rummet. Spotlys er en diskret type lampe, som egner sig særligt godt til at skabe koncentreret og rettet belysning mod f.eks. skrivebordet på kontoret eller bestemt interiør i boligen. Det er dog også muligt at implementere flere indbyggede spots i lofter og vægge, hvis man ønsker en bredere belysning af et rum.

5 fordele ved spots og LED-pærer

Der er mange gode grunde til at vælge spots med LED-pærer til boligen:

  • LED-pærer og spots har en væsentligt længere levetid end almindelige pærer
  • Spots kan bedre tåle at blive tændt og slukket gentagende gange
  • I modsætning til sparepærer og almindelige pærer, så afgiver LED-pærer ingen UV-stråler, hvilket betyder, at møbler og andre ting ikke risikerer at blive misfarvet
  • Spots er langt mere energibesparende end normale pærer
  • Lamperne fylder ikke i rummet, da de monteres på vægge eller lofter

Derudover kan du altid stole på, at lyset kommer med det samme, da der ikke er nogen langsom tændingstid (som der er med sparepærer). Samtidig reduceres dit CO2-aftryk, da man kan spare optil 75% på el-regningen.

Hvor er spotlamper bedst at have?

Måske er du i tvivl om, hvilken lampe der er det rigtige valg til din stue, dit soveværelse eller noget helt tredje. Spotlamper er optimale at placere i køkkenet, på badeværelset eller i bryggerset, hvor der er behov for en god arbejdsbelysning i forbindelse med f.eks. madlavning og tøjvask. Man kan også hænge spots op i stuen, hvor lamperne rettes mod kunst på væggen, så belysningen tjener et mere æstetisk og moderne formål. Dog kan man med fordel supplere sine spotlamper med andre gulv-, væg- og loftslamper alt efter det behov, som lamperne skal kunne opfylde.