Byg nyt med Lind & Risør

Hvis du står og skal til at påbegynde dit første byggeprojekt, er det vigtigt at samarbejde med nogle, der har de rette kompetencer, når det kommer til nybyggeri. Hvis du skal i gang med dit nybyggeri på Sjælland, er Lind & Risør et glimrende alternativ til valg af samarbejdspartner, da dette firma tilbyder arkitekttegnede boliger, der potentielt set kan blive til dit drømmehus. Det gode ved at vælge en arkitekttegnet bolig er, at det kun er fantasien, der sætter grænser.

Hvad er din boligs idealmål?

Det, du skal være opmærksom på, når du skal bygge en ny bolig, er, at der er nogle krav i forhold til husets mål, som du skal kende, før du påbegynder tegningen af dit hus. Et af disse mål er lofthøjden, der mindst skal være 2,3 meter i fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse, men det mest optimale er 2,5 meter.

I køkkenet skal der mindst være 1,1 meter ud for arbejdspladser, hvilket sikrer, at man har fint plads, når der skal laves noget i køkkenet. Det er dog anbefalelsesværdigt at lave lidt mere plads, da man herved bedre kan være flere i køkkenet samtidig.

Det er også et krav, at huset har minimum et badeværelse, hvilket skal være placeret i samme etage som boligens hoveddør. En tommelfingerregel siger, at hvis der er mere end 1 etage eller 3 værelser i boligen, er det klogt at have mere end et badeværelse.

Restriktioner i forhold til byggeloven

I forbindelse med dit nybyggeri, er det også en god ide at være på forkant med eventuelle eksterne restriktioner og begrænsninger, hvorfor du kan gøre dig klogt i at have undersøgt Byggeloven. Her er en oversigt over punkter, du skal være opmærksom på:

  • Byggegrunde må ikke udstykkes på et grundareal under 700 kvadratmeter eller 1200 kvadratmeter for sommerhuse
  • Der må ikke bygges højere end 8,5 meter
  • Der må ikke bygges tættere end 2,5 meter til skellet