Elektronisk adgangskontrol til virksomheder

Adgangskontrol er et elektronisk sikkerhedssystem til især virksomheder – men private kan også sagtens benytte sig af det. I stedet for de klassiske nøgler anvendes et kort, en chip eller andet, der er programmeret til at lukke præcist ejeren af det kort eller den chip ind i bygningen eller bestemte afdelinger i bygningen. Adgangskontrol sender både et signal til omverdenen og til medarbejderne, om at virksomheden er sikker. Derudover kan virksomheden også nemt holde styr på hvornår og hvilke personer, der færdes i bygningen. Virksomheden kan også nemmere beskytte aktiver i virksomheden med den elektroniske adgangskontrol.

Adgangskontrol fordele

Der er mange forskellige fordele ved adgangskontrol. En af de vigtigste er, at man er fri for at holde styr på flere forskellige nøgler eller panikke, hvis nøglerne forsvinder. Uvedkommende kan nemlig ikke få adgang til bygningen.  Det er derudover også nemt at kontrollere brugers adgangsrettigheder, indhente historik over adfærd, og så er omprogrammering af systemet nemt, hvis der er mistanke om misbrug. Det er også let at annullere bortkomne kort, samt erstatte dem igen.

Forskellige typer af adgangskontrol

Der er mange forskellige typer af adgangskontrol. Der findes bl.a.:

  • Vanderbilt ACT365
  • Vanderbilt ACTpro
  • iLOQ
  • Medeco XT
  • Salto

Salto er en af Danmarks mest udbredte adgangskontrolsystemer. Det er let at betjene, og det har både et online og et offline system. Mange af Saltos kortlæsere er at finde i flere virksomheder, hvilket nok også er fordi, de passer til de fleste standarddøre. iLOQ er både låsesystem og adgangskontrol. Den skiller sig ud også ved ikke at være batteridrevet – hverken nøglen eller låsen. I stedet genereres energi, når nøglen indsættes i låsen. Samtidig med at adgangsrettighederne også aktiveres. Derudover kan administrator selv programmere nøgler og dermed fremstille nye nøgler på inden tid.